16 Mart 2014 Pazar

3 RENKLİ BÖREK :)

Bahar geldi.. Ama sadece ay olarak.. Havanın sıcacık olduğu kış mevsiminden sonra, bu soğuk bahar günleri pek de hoş olmuyor. Hele de benim gibi baharda doğmuş, baharın o ılık,güzel havasını seven biri için... Gerçi çok bilmiş atalarımız 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır.' demişler :) E bir bildikleri vardır atalarımızın:)
Neyse canım.. Havalar soğuk olsa da bahar ayının renklerine yakışan, kış sebzelerinden bir börek yapalımda hem gözümüz şenlensin hem de midemiz :)

 
 
 
3 RENKLİ BÖREK

MALZEMELER:
3 adet yufka
400 gr ıspanak (iglo dondurulmuş kullandım)
3-4 adet havuç (rendelenmiş)
yarım kilo mantar (doğranmış)
2 orta boy soğan
1 adet domates
sıvı yağ

Üzeri için: yumurta sarısı

YAPILIŞI: İlk olarak iç harcı hazırlıyoruz. Bunun için soğanlar küçük küçük doğranır. Bir tavaya sıvı yağ ve soğanın bir tanesi alınıp kavrulur. Kavrulan soğana ıspanaklar eklenir. Beş dakika kadar birlikte kavrulan harç soğumaya alınır. Ayrı bir kapta rendelenen havuçlar sıvı yağ ile birlikte kavrulur. Kavrulan havuçta soğumaya bırakılır. Son olarak kalan soğanlarla birlikte mantarlar kavrulur. Doğranmış domates harca eklenir. Piştikten sonra soğutulur.

1. yufka tezgaha serilir. Üzerine ıspanaklı harç yayılır. Harcın üstüne 2. yufka konur. Üzerine havuçlu harç yayılır. Son olarak 3. yufka konur ve mantarlı harç yayılır. Dikkatlice rulo yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine alınır. Böreğin her yerine yumurta sarısı sürülür. Daha önceden ısıtılmış 180 derec fırında börek kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)

NOT: Böreğimizin içine sürmek için sos hazırlamıyoruz. Harçlar sayesinde yufkalarımız yeterince ıslanıyor.



 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder